Vårt bröllop – förrätten

Som förrätt ville vi ha något varmt att bjuda på, eftersom det var höst och ofta är kallt. Vår bröllopsdag var inget undantag eftersom det i princip stormade och solen sken. Valet föll i alla fall på morotssoppa, en soppa som jag har hittat på själv. Eller hittat på och hittat på, men jag har googlat och gjort en egen variant av en massa recept. Till det serverade vi hembakt grissini, ett recept som jag tog rakt av från tasteline.

Morotssoppa
(4 personer)

1 gul lök
4-5 morötter
2 buljongtärningar
8 dl vatten
1 dl vitt (matlagnings)vin
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk sambal oelek

Hacka löken och riv morötterna. Stek löken mjuk i olja, och tillsätt morötterna så de också blir mjuka. Häll över i en matberedare och mixa slätt. Lägg tillbaka det mixade i grytan. Slå på vattnet och vinet och smula ner buljongtärningarna. Koka i 10-15 minuter, tills vinsmaken ändrats. Blanda ner grädden och smaka av med Sambal Oelek. Ta hellre lite för lite och smaka innan du tillsätter allt!

Annonser

Författare: innehosina

Ägare av bloggen Inne hos Ina // Owner of the blog Inne hos Ina

2 thoughts on “Vårt bröllop – förrätten”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s