Köttfri pizza

Att göra egen pizza är enkelt och extra roligt eftersom man kan variera toppingen i oändlighet. Till exempel kan man ta vad man har kvar i kylen. Numera finns det praktiska pizzakit med färdig deg och sås att köpa men jag tycker faktiskt att det är ännu godare att göra eget!

image

Dagens pizzafyllning: tomatsås, ost, oliver, zucchini och champinjoner.

Pizzadeg (2 långpannor)
50 gram jäst
5 dl vatten
0,5 dl olivolja
Salt
12-14 dl mjöl

Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Rör ut med vattnet. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda till en deg. Låt jäsa 30 – 60 minuter. Förbered tomatsås och topping under tiden!

Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
1 msk tomatpure
2 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
400 gram krossade tomater
Salt, peppar, oregano, timjan

Hacka lök och vitlök. Fräs mjuka i oljan. Tillsätt övriga ingredienser. Koka ihop till lagom konsistens.

Tips 1! När man gör två plåtstora pizzor kan man få ihop ett gäng matlådor av det som blir över.

Tips 2! Spara den sista biten av osten, den som inte går att hyvla längre, och släng in i frysen. Ta fram fyra ostbitar och hacka eller riv till pizzan 🙂

Annonser

Författare: innehosina

24- årig tjej från Norrland som skriver om allt mellan himmel och jord. Bor i en trea med hund och min blivande man. Pluggar på distans, stickar barnkläder och sjunger högt i duschen. Här i min blogg kan ni läsa om allt detta och en del annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s