Fisksoppa med saffran

Förra veckan lagade jag världens godaste och enklaste fisksoppa. Passade perfekt så här i adventstider eftersom den innehöll saffran. Så här lagade jag den:


1 gul lök

1 vitlöksklyfta 

2 morötter 

7 dl fiskbuljong (vatten + fond)

15 körsbärstomater

400 gram vit fisk (jag använde MSC-märkt Alaska Pollock).

0.5 gram saffran 

Salt, peppar, apelsinsaft 

Hacka lök och vitlök. Slanta morötterna. Fräs löken i fett tills den blivit glansig. Lägg i morötter och buljong. Låt koka i 10-15 minuter. 

Halvera körsbärstomaterna och skär fisken i små kuber. Tillsätt tomater, fisken, saffran och creme fraiche. Koka i ungefär 5 minuter, tills fisken är klar. Smaka av med salt, peppar och pressad citron. 

Annonser

Författare: innehosina

Ägare av bloggen Inne hos Ina // Owner of the blog Inne hos Ina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s