Recept: POTATISPAJ MED (TRYFFEL)SÅS

Det här receptet kommer ursprungligen från kokboken Mera Vego som ni vet att jag använder rätt mycket. Jag har gjort den här rätten en gång förut men idag ändrade jag lite. Den blev 100 gånger bättre!

Du behöver:

1 kg delikatesspotatis ELLER ca 10 vanliga potatisar. 

1 gul lök

8 soltorkade tomater i olja

200 gram philadelphiaost 

4 plattor (fryst) smördeg

Koka potatisen. Skär löken i ringar och stek mjuk i olja. Dela tomaterna i halvor. Tina smördegen.

Skär den kokta potatisen i halvor  (delikatesspotatis) eller tre skivor  (vanlig potatis). 

Smörj en pajform. Lägg potatisarna med snittytan neråt i formen. Fördela löken och tomaterna ovanpå och mellan potatisarna. Klicka ut philadelphiaosten ovanpå. Kavla plattorna och lägg dem över hela fyllningen. Tryck ner degen runt kanterna så fyllningen innesluts. 

Grädda enligt anvisningar på smördeg paketet (t.ex. 20 minuter på 200 grader). Vänd upp pajen på ett fat så att potatisen hamnar överst. Servera med tryffelsås, sallad och bröd. 

TRYFFELSÅS

Hacka en gul lök och stek mjuk i olja. Tillsätt 2 dl creme fraiche, 1 dl vatten och 2 tsk grönsaksfond. Koka ihop och smaka av med tryffelolja. (Den är jättegod utan tryffel också). 

Annonser

Författare: innehosina

Ägare av bloggen Inne hos Ina // Owner of the blog Inne hos Ina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s