Recept: enkel fiskgratäng

Idag tänkte jag dela med mig av ett enkelt recept på fiskgratäng som kanske inte är något man vill äta på en lördag men som man mycket väl kan tänka sig på en vardag. Så, till veckan kanske?

Du behöver, för 4 portioner:

600-800 gram vit fisk, som MSC-märkt torsk.

Ca 100 gram champinjoner 

1 gul lök

0,5 dl mjöl

3 dl vätska (mjölk+vatten i valfri mängd) 

1 msk grönsaksfond 

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en ugnsform och salta och peppra. När ugnen är varm stoppar du in formen i den och tar ut den efter 15 minuter. Under tiden: Om svampen är färsk: skölj och skiva den. Stek bort vätska i en stekpanna eller gryta. 

Hacka en lök och stek mjuk i olja. Tillsätt svampen och mjölet. Tillsätt sedan vätskan, lite i taget.Du vill ha en ganska tjock sås. När den är lämpligt tjock tillsätter du grönsaksfonden. 
Ta ut fisken och fördela champinjonstuvningen över den. Höj värmen i ugnen till 225 grader. Låt fisken bli klar i ca 10 minuter till.


Som ni ser passar broccoli och rivna morötter till detta. Potatis, potatismos och annat som vanligen passar till fisk passar nog till detta också.

Annonser

Författare: innehosina

Ägare av bloggen Inne hos Ina // Owner of the blog Inne hos Ina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s