Recept: kycklingsoppa med mozzarella och avokado

Är ni redo för ett lördagsrecept? Idag tänkte jag dela med mig av den fantastiska soppan vi åt för två veckor sedan. Den är tillräckligt lyxig för att servera på helgen även om det inte låter så på namnet;)  Det är en del moment så jag rekommenderar den inte en stressig tisdag.

1. Lägg en hel, färsk kyckling i en gryta. Täck den med vatten.  Salta ordentligt (kanske 1 tsk per liter vatten) och tillsätt 25 vitpepparkorn, 2 lagerblad samt en gul lök delad i halvor. Koka upp och låt kycklingen sjuda i en timme eller tills den är klar. 

2. Hacka en gul lök, fyra vitlöksklyftor och minst två chilifrukter. Fräs i olja tills löken är glansig. Mixa slätt. Tillsätt 1000 gram passerade tomater och rör om.

3. Plocka upp kycklingen och rensa köttet från benen. Dela stora kycklingbitar till lämplig storlek. Sila 9 deciliter av buljongen som kycklingen kokat i och blanda med romatspadet. Lägg ner kycklingen. 

4. Koka upp soppan och smaka av med cayennepeppar, saften från en lime samt salt och peppar. 

5. Servera med riven mozzarellaost, avokado i tärningar och limeklyftor. 

Tips! Det är också jättegott att klippa tortillabröd i remsor och steka dem gylkenbruna i mycket rapsolja! 

Annonser

Författare: innehosina

24- årig tjej från Norrland som skriver om allt mellan himmel och jord. Bor i en trea med hund och min blivande man. Pluggar på distans, stickar barnkläder och sjunger högt i duschen. Här i min blogg kan ni läsa om allt detta och en del annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s